VIBES

Naast dat Glenn vaak op het podium staat met verschillende bands en artiesten, komt hij nu uit met zijn eigen solo project waar de gitaar centraal in staat.

 

Glenn:

VIBES wilde ik al heel lang maken, een soort waaier van alle stylen muziek die mij bezighouden . Zoals het woord al zegt “Vibes”, elke keer als ik gitaar speel kan dat met een ander gevoel, andere sfeer, andere toon , andere setting, andere groove ( ritmisch,  voor de niet groovekenners) andere style …..Het is maar net in wat voor "Vibe" ik ben. Aan de ene kant ben ik een Rocker maar de Jazz/Soul/Funk-kant, ga ik zeker niet uit de weg. De gitaar is zo’n breed inzetbaar instrument en dat probeer ik te laten horen op dit album.

 

De Tracks

De titels zeggen ook al veel over de tracks… Zoals de eerste track:

“Storyteller”, ik probeer dan echt een verhaal/avontuur  te vertellen met een twist. Dat doe ik met m'n ES335 gitaar voor de smooth tones, als het wat wilder wordt gebruik ik mijn Strat57

 

“It’ll Be Ok”, het komt wel goed. “Vibe” met een beetje vakantiegevoel. De nylonstring gitaar is perfect voor deze "Vibe", geeft altijd een mediterraans gevoel.

 

“The Club”, gezelligheid in een jazzclub, kroeg, pub of bruin cafe, beetje het feelgood gevoel, drankje erbij… Als je goed luistert hoor je het publiek in de zaal. Ook bij deze track de ES335 maar dan echt als tradionele jazzgitaar gebruikt, donkerbruine sound :-)

 

“Broken Dreams”, vergane vriendschappen, mislukte relaties, verlies ……Een vintage Strat uit de jaren 70 die het uitjankt!

 

“Service with A Smile”,  iedereen moet z'n job doen en aardig blijven, deze track geeft die "Vibe". Had een jazzy tone nodig en gebruikte hier de Gibson Howard Roberts voor.

 

“Tumble Weed”, als muzikant ben ik vaak onderweg door het land. Als ik dan door de polder rij, naar de Studio of als ik in het oosten van het land ben, zit ik vaak in deze "Vibe” beetje plattelands gevoel, buitenlucht, koeien, gras enz . Was eigenlijk 1 van de gekste tracks om op te nemen, dobro slide guitar, banjo , mondharmonica en m'n Martin voor het laag. Aangezien ik geen mondharmonica speler ben, was ik behoorlijk duizelig na de opnamens in de studio.

 

“Roadkill”, hoort eigenlijk bij “Tumble Weed”, is het tegenovergestelde gevoel. Als je dus op de snelweg zit naar de stad toe, is alles snel en aggresief op de weg….Moest een dikke metal rocksound hebben dus daar kon m’n Les Paul uit de koffer….

 

“Gig!!!”, het gevoel wat ik vaak voor een Gig (optreden)heb. Als ik naar het optreden rijd, beginnen meestal al de kriebels dat ik weer kan spelen. Dus vol adrenaline, omgekleed, getuned, gesoundchecked, klaar voor de show!!! Weer een dikke Rock sound nodig , Les Paul did the job again.

 

“SuperSecretAgentManCity”, om weer terug te komen op "Storryteller", dit is dus de sfeer van een detective, of eigenlijk van de nacht in een stad waar zich van alles afspeelt. Had een freaky funky fusion sound nodig,  dus m'n Rode Strat was daar perfect voor.

 

 

Op VIBES zijn veel muziekstromen hoorbaar denk aan: Jazz,Rock,Blues, Funk, Easy Listening, Fusion en alles wat er tussen in zit.  Er zijn ook veel invloeden te horen van bekende gitaarhelden, denk aan: Eric Johnson, George Benson, Stevie Ray Vaughan, Steve Vai, Joe Satriani, Lee Ritenour , Ronny Jordan, Scott Henderson, Gary Moore, Jeff Beck , Jimi Hendrix

 

Om alle “Vibes” goed neer te zetten heeft Glenn een waanzinnige band samengesteld voor de cd  VIBES. Voor elke track zijn er specifiek muzikanten gevraagd die precies de “Vibe” brengen die het nummer nodig heeft.

 

Deze monsters van muzikanten spelen mee op VIBES:

 

Patrick Kamps Rhodes - Keys,

Dave Breidenbach - Bass

Marc Schenk - Drums

Remco van de Sluis - Drums

Ruben Mulder - Hammond

Xander Treffers - Keys

Wouter Wierda - Tenor Sax

Glenn is ook te horen op de volgende albums:

RAYN BECHOE

NICOLE  - JIJ

I'DIA

NICOLE  - KOM HIER

THE OPPOSITES

BRACE

THE OPPOSITES -

FOK JOU

SEPARATE CHAIN

REACTION

THE OPPOSITES - BEGIN 20

STEAM

STIPPIE

TOMMY TORNADO

X-FACTOR

BIESSESSIES